Pýtali ste sa ma na zázvorové recepty, presnejšie na morčacie dusené so zázvorom. Keďže vás to zaujímalo viacerých, rozhodla som sa recept pre vás zverejniť.
Na morčacie dusené so zázvorom je potrebné:
1 morčacie stehno horné
čerstvý
zázvor asi 2-3 cm (podľa veľkosti stehna)
olivový olej
Na dochutenie:
sušená
saturejka,
grilovacie korenie, kari korenie, soľ (ak máte radi môžete pridať aj trochu sójovej omáčky)
Postup:
Stehno vykostíte a zbavíte kože. Pokrájate na rezančeky alebo väčšie kúsky - ako máte radi.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, očistený zázvor nastrúhate a očistený cesnak nadrobno nakrájate.
V panvici speníte na olivovom oleji cibuľu, pridáte zázvor a minútku spolu mtešajte. Potom pridáte nakrájané mäso a za stáleho miešania chvíľu orestujete. Pridáte grilovacie korenie podľa chuti, saturejku a trochu kari. Premiešate a podlejete vodou. Privediete k varu, prikryjete a na miernom ohni necháte dusiť asi 45 minút. Približne v polovici dusenia pridáte cesnak a ešte dochutíte soľou.
Podávajte s ryžoiu alebo so zemiakmi. Odporúčam k tomuto úžasne ochutenému mäsu pripraviť jednoduchý šalát zo surovej zeleniny. Zázvor dá mäsu korenistú výbornú chuť.
Tento recept bude súčasťou mojej malej knižky receptov (ebooku). ktorú pripravujem. Bude mať niekoľko kapitol na slané aj sladké jedlá a kapitola zázvorové recepty určite nebude chýbať.
Chcete byť medzi prvými, ktorí sa dozvedia, že už je knižka na svete?
Nechajte mi e-mail a budem vás informovať, že je už tu!
Tak hor sa do ďalších zdravých jedál!
Ak sa vám príspevok páčil, kliknite na páči sa mi pod článkom.
Ak sa chcete podeliť s informáciami so svojimi známymi, zdieľajte ho.
Ak máte nápad, ktorý by stál za to a chceli by ste sa s ním podeliť, napíšte mi do komentárov. Váš názor ma zaujíma.
Viera Samselyová